Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en Opkomst Opperkälfke Wouter (Knol).

 

Met maar liefst ruim 80 kinderen kijkt de Kindercarnaval commissie van de BokelBulkes terug op een geslaagde carnavalsmiddag voor de kinderen gehouden op zaterdag 11 februari.

Met het optreden van clown Doedel en onder het genot van een frisje met heerlijke poffertjes en het presentje van Graaf Klaas I verlieten de kinderen tevreden, en met een lach op het gezicht, de residentie Restaurant Hoge Boekel van de BokelBulkes.

 

Na een kleine metamorfose van de feestzaal was deze alweer gereed om aansluitend op de carnaval mis het BokelBulkes Tetterfestival te voltrekken en trok, onder muzikale begeleiding van hofkapel de Tukkerbloazers, Graaf Klaas I met zijn adjudanten Mélanie en Teun en hofchauffeur Kirsten de feesttempel van residentie Hoge Boekel binnen en kon het Tetterfestijn beginnen.

 

Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Wouter Knol 2023 gepresenteerd als 6e Opperkälfke.

 

Opperkälfke Wouter Knol van de Bokelkälfkes in het jaar 2023!

Ten eerste wil ik zeggen dat ik het machtig mooi vind om hier op het Hoge Boekel als Opperkälfke op te komen. Ik ben dan ook erg blij dat Klaas en gevolg mij deze taak toevertrouwd.

Nou is mij verteld dat ik mijzelf voor moet stellen en mensen ……., en mensen ik zie jullie al kijken, ja ik ben er 1 van Knol en met mijn 19 jaar één van de derde generatie binnen de BokelBulkes. Ik woon aan de Hogeveldweg midden in het warme carnavals nest van de BokelBulkes en Kälfkes.

 

In de tijd buiten de carnaval werk ik als timmerman bij Trebbe in Enschede. In de zomer kan je mij met mijn Deutz op bijna elke trekkertrek vinden en daar geef ik net als nu als Opperkälfke ga doen de volle 100 procent. Nou hoop ik samen met de Kälfkes en Bulkes een mooi seizoen tegemoet te gaan.

Graag wil ik eindigen met een oud motto: “Wie Hebt De Knoln Nog Lang Niet Op”.

 

Het doel van deze avond; Als vereniging je op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.

Dit jaar ging de winst naar De Veldmuuskes uit Overdinkel, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben De Tukkerbloazers uit Losser met hun muzikale intermezzo de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal in de polonaise mee te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdiende wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de felbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard een kapel gereed om hun bijdrage te leveren.

Na de verkiezing best verklede man, vrouw en groep werd het Tetterfestival afgesloten.

 

De BokelBulkes kijken dan ook samen met Restaurant Hoge Boekel terug op een geslaagde dag, welke begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van DJ combinatie Hoek-Knol.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl