Jubileumjaar C.V. De Bokelkälfkes


Op zaterdag 16 december 2023 vanaf 19:00 uur vieren C.V. De Bokelkälfkes hun 33-jarig bestaan.         

Dit is een officieel jubileum in carnavalskringen en reden temeer voor De Bokelkälfkes om flink uit te pakken. Van 19:00 tot 21:00 is er een receptie voor alle genodigden en bevriende verenigingen, om 21:00 uur kan de polonaise ingezet worden bij ons jubileumfeest!


Maar wie zijn nu de Bokelkälfkes?


Wij zijn een jongerengroep binnen C.V. De BokelBulkes, en die bestaat dus al sinds 1991. In de begin jaren liepen wij mee met de optochten in Glanerbrug en Losser. In 1998 zijn wij samen met De BokelBulkes aangesloten bij De overkoepelende carnavalsvereniging van de gemeente Losser De Gaffel Aöskes. In het heden lopen wij mee tijdens de carnavalsoptochten in Losser, Gronau en Münster. Vanaf 14 jaar kan je bij ons lid worden en er is geen leeftijdgrens wanneer je eruit moet. Toch gaan de meeste door naar de ‘’grote jongens’’ vanaf ongeveer 25 jaar. Uiteraard zijn die ‘’grote jongens’’ de BokelBulkes, zo kunnen wij lang van deze mooie vereniging genieten. ‘’Voorzitter Jarno Kuipers is trots op de Bokelkälfkes. Zo vertelt hij dat de Bokelkälfkes al 33 jaar een van de leukste en gezelligste jongerenvereniging is van de gemeente Losser en omstreken. Waar iedereen zich op zijn of haar eigen manier thuis kan voelen’’.

 

Bij de bevriende verenigingen en in carnavalskringen zijn wij bekend door onze groene slipjassen en het feestgedruis dat met ons binnenkomt. Momenteel zijn wij als C.V. De Bokelkälfkes een groep van ruim 100 leden, naast feestvieren proberen wij ieder jaar een betere carnavalswagen te bouwen. Dit gaat dan ook niet altijd zonder slag of stoot. Maar vooral met heel veel plezier en het gezellig samen doen! ‘’zo vertelt wagenbouwer Arjen Spitshuis dat elk lid van de Bokelkälfkes welkom is bij de wagenbouw. Hij vertelt dat je bij de wagenbouw alles mag doen wat je leuk vindt. Er is namelijk geen taakverdeling zodat iedereen de kans krijgt om te doen wat hij of zij graag wil doen en/of om dingen te leren’’ Naast dat wij een wagen bouwen zijn enkele van onze leden ieder jaar druk met het maken van de pakken voor onze loopgroep. De laatste jaren proberen wij het maken van deze pakken zoveel zelf te doen, zodat handwerk geen verloren ambacht is binnen onze vereniging maar juist een nieuwe opkomende trend. ‘’ zo vertelt Maaike Alfrink dat zij het erg leuk vindt om zich met de kleding bezig te houden zodat we er weer mooi bij lopen tijdens de carnavalsoptochten en omdat je bij de sociale activiteiten binnen de Bokelkälfkes veel nieuwe mensen ontmoet en het daarom altijd gezellig is.             


Om de kas een beetje te spekken staan wij ook geregeld aan de andere kant van het schap, helpen wij bij enkele activiteiten in Losser of assisteren wij bij diverse sint intochten.

Laten we vooral niet vergeten dat wij buiten het feesten en bouwen vooral een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zichzelf kan ontwikkelen. Wil je leren omgaan met de naaimachine of het lasapparaat bedienen bij ons mag iedereen dit. Heb je meer bestuurlijke ambities, ook hierin kun je de beginselen leren. Kortom bij ons kan en moet het door onszelf gedaan worden, want anders gebeurt het niet! ‘’Secretaris Tom Poorthuis benadrukt nogmaals dat de Bokelkälfkes een vereniging is waar alles kan en mag zodat je jezelf blijft ontwikkelen en dit later bij ‘’de grote jongens’’, een andere vereniging of bij je werk mee kan nemen in je leven. Hij geeft ook aan dat hij zelfs op 14-jarige leeftijd al in het bestuur kwam bij de Bokelkälfkes omdat het door ons zelf gedaan moet worden’’.


Daarom ook ons motto ‘’Het is geen feest als de Bokelkälfkes er niet zijn geweest!’’


Wij maken er een fantastisch jubileumjaar van en wij hopen jullie allemaal te verwelkomen in onze residentie restaurant/zalencentrum Hoge Boekel te Enschede op onze feestavond!!


Kijk voor meer over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl


(op onderstaande foto)

Bovenste rij van links naar rechts: Jeroen van der Horst (jongste lid), Wouter Knol (Bestuurslid, wagenbouw),

Jarno Kuipers (Voorzitter), Tom Poorthuis (Secretaris)

Onder links: Rimke Weggen (Vice Voorzitter, Kleding), rechts: Blanca Evering (Lid)