Blog

16. nov, 2019

 

Nu de eerste vereniging uit de gemeente Losser is voor gegaan is het de beurt aan De BokelBulkes om ook de nieuwe Graaf te presenteren voor het seizoen 2019-2020. De start op 15 november was voor Mathijn (Brueker) het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes, werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van Graaf Mathijn, zijn adjudanten Rik en Jan Hendrik, hofchauffeur Mathijs en Opperkälfke Freek.

 

De nieuwe graaf maakt zich bekend: Edwin II (Alfrink) hij zal de vereniging dit seizoen voor gaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd Graaf Edwin in een vuurrode brandweer om klokslag 22:11 uur gepresenteerd voor het grote publiek.

 

Uiteraard is ook dit jaar Graaf Edwin II niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Martijn (Smit) & Peter (Kroeze) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Rémon (Winters).

 

We stellen ze graag even aan u voor;

 

GRAAF EDWIN ALFRINK

Edwin Alfrink is 51 jaar en woonachtig in Losser.

Samen met Marloes heeft hij twee dochters, Ilse en Maaike, beide BokelKalfkes.

Sinds 1993 is hij lid van de BokelBulkes. In het seizoen 1995-1996 is zijn vader (Bert Alfrink red.) ook al Graaf geweest. Het is voor Edwin dan ook een hele eer om 25 jaar later in zijn vaders voetsporen te mogen treden.

 

Na jaren als lid van de vereniging vond hij het 2 jaar geleden tijd om zich meer actiever voor de vereniging in te zetten. Na een oproep voor bestuursleden heeft Edwin zich verkiesbaar gesteld en ook verkozen. En maakt hij alweer 2 jaar met plezier deel uit van het bestuur.

 

In het dagelijks leven werkt hij bij bakkerij Pre Pain. En dat al weer 27 jaren.

Begonnen als bakker en doorgegroeid tot productontwikkelaar. Dat wil zeggen de bedenker van nieuwe broodjes, proefbakken en uiteindelijk op de productielijnen in productie nemen.

Dus wanneer je wil weten welk broodje er volgend jaar te koop is, grote kans dat Edwin al weet

wat het gaat worden.

 

In mei is Edwin benaderd door de aanzoekcommissie Martijn Heurman en Wim Knol. En ja, als je rond die tijd word gebeld weet je al bijna hoe laat het is. Na een kort thuisberaad was de beslissing niet moeilijk. Ze willen er voor gaan.

 

 

ADJUDANT MARTIJN SMIT

Martijn Smit (bij velen bekend als Smittie) is 38 jaar geleden geboren in Losser en staat dit jaar als adjudant naast Graaf Edwin II. Toen Edwin hem vroeg om dit jaar zijn adjudant te zijn was hij wel een beetje aangenaam verrast, en heeft hij na even kort over nagedacht te hebben ja gezegd.

 

Ervaring in het carnaval heeft hij wel, Martijn is sinds zijn zestiende lid bij de Daore Trappers en tot op heden nog steeds actief met de wagenbouw en zit hij in het bestuur. Ook is Martijn te vinden op menig feest van de aangesloten verenigingen samen met zijn chauffeur Erik Hänschen. In het jaar 2001 is Martijn adjudant geweest bij het JKL van jongerenprins Wouter. Ook is hij lid van de Gaffel Aöskes in de activiteitencommissie en de club van 3.

 

In het dagelijkse leven is Martijn monteur van beroep bij de RTM Group. Dit bedrijf maakt gestuurde boringen en raket boringen ook worden er kunststof leidingen gelast en afgeperst. En aan al die machines, auto’s, aanhangers, vrachtwagens en gebouwen verzorgt hij het onderhoud. Als hij niet aan het werk of in de loods is, dan rijd Martijn graag op zijn motor of sleutelt aan zijn Ford pick up uit 1977. En natuurlijk op z’n tijd een biertje drinken met de vrienden.

 

ADJUDANT PETER KROEZE

Peter Kroeze is getrouwd met Diane en wonen in Losser. Samen hebben ze 3 dochters Rianne, Katja en Petra.

Peter is werkzaam als werkplaats chef bij Ben van’t Mös Tuin machines en Tuinhout.

Zijn hobby’s zijn motorrijden, met de knetterbiel (kettingzaag red.) het bos in en uiteraard carnaval. Samen met de kinderen waren ze al vroeg betrokken bij de carnaval. Ze hadden leuke groeps thema’s of bouwden kleine wagentjes, eerst voor de kinderoptocht maar ook voor de grote optocht.

 

Met het hele gezin zijn ze lid geworden van C.V. de Daore Trappers. Daarna volgde ook het lidmaatschap van C.V. de BokelBulkes. Het was een grote verassing toen Edwin hem vroeg of hij één van zijn adjudanten wilde worden.

Een keer de Carnaval anders beleven sprak Peter wel aan , en hoefde hij er niet lang over na te denken.

 

HOFCHAUFFEUR RÉMON WINTERS

Rémon Winters is woonachtig in Glanerbrug en 43 jaar. En werkt net als Graaf Edwin bij Pre Pain in Oldenzaal. En dat al vanaf 2012.

Rémon is sinds zijn 18e betrokken bij het carnaval. Na jarenlang actief te zijn zit hij nu ook in de begin en eindcommissie  van de BokelBulkes. Zij regelen de kennismakingsmiddag aan het begin van het seizoen maar ook het viseten aan het einde. Hij is al eens hofchauffeur geweest en wist dat hij dat zeker nog eens mee wilde maken.

 

Zijn hobby’s, Netflixen, FC Twente, carnaval  en natuurlijk de mooie optochten mee lopen als wagen begeleiding . Toen Rémon gevraagd werd had hij zijn antwoord al klaar, nadenken was niet nodig en een volmondig JA volgde. Dus “verder met de voorbereidingen” zei hij. Rémon heeft er ontzettend veel plezier aan en zin in om het trio rond te rijden in Losser en omgeving.

 

Samen maken ze er een mooi carnavalsjaar van onder het motto:

WIE BAKT ER WAT MOOIS VAN!!

 

De avond vervolgde met het  ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

 

[foto hoogheid, ook als bijlage]

 

16. nov, 2019

 

De feestelijke voorbereidingen voor het komend carnaval zijn al in volle gang, de wagenbouwers zijn alweer druk in de weer en de nieuwe Graaf staat al te popelen. Het is alweer tijd voor de huidig zittend Graaf Mathijn om een stap opzij te doen. Op 15 november zal hij aftreden om zijn plek af te staan aan de nieuwe Graaf en adjudanten voor het seizoen 2019-2020.

 

Voor de laatste keer zal Mathijn samen met zijn adjudanten Rik en Jan-Hendrik met hofchauffeur Mathijs zich mogen presenteren. Met de muzikale klanken van hofkapel Benno & de Muiters, zullen zij het podium nog 1 keer betreden om vervolgens plaats te maken voor de nieuwe Hoogheden. Ook voor het opperkälfke Freek wacht hetzelfde lot.  Zij hebben een geweldig seizoen achter zich waar ze met veel trots en plezier op terug kunnen zien.

 

Ze zullen allen daarom aan het begin van het bal op passende wijze worden ontdaan van hun versierselen behorend bij hun carnavalsjaar. Later op de avond zal met veel tromgeroffel en  creativiteit, onder regie van de technische commissie, met dit jaar het thema “De Brandweer” de nieuwe graaf seizoen 2019-2020 worden gepresenteerd.

 

Tijdens deze avond zullen tevens de aangesloten verenigingen van de Gaffel Aöskes en andere bevriende verenigingen aanwezig zijn.

De muzikale invulling deze avond zal worden verzorgd door onze vaste DJ’s van MDW Licht & Geluid.

Als inleiding voor het komend carnavalsseizoen 2019 – 2020 nodigen we dan ook graag iedereen van harte uit op vrijdag 15 november om op deze festiviteit vanaf 20:11 uur live mee te komen maken bij Hotel – Restaurant Savenije, Dorpsstraat 149-151 te Lonneker.

 

Ga naar www.bokelbulkes.nl voor meer informatie en activiteiten van onze vereniging.

 

 

24. feb, 2019

 

 

Na een geweldige kindercarnavals middag, met maar liefst 78 kinderen, hebben de BokelBulkes ook het gehouden Tetterfestival van 23 februari bij residentie Savenije te Lonneker, weer positief af kunnen sluiten en kijken ze terug naar een traditioneel goed bezocht Tetterfestival van deze vereniging.

Aansluitend op de carnavalsmis trokken onder muzikale begeleiding van hofkapel Benno & de Muiters Graaf Mathijn I met zijn adjudanten Rik en Jan-Hendrik en hofchauffeur Mathijs de feesttempel van residentie Savenije te Lonneker binnen en kon de Tetteravond beginnen.

 

Het doel van de avond is om als vereniging op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.

Dit jaar ging de winst naar de JKL uit Losser, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben de Anklojers eveneens uit Losser met hun muzikale performance de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal in de polonaise mee te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdienden wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de welbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

 

Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Freek Roerink gepresenteerd als Opperkälfke 2019.

 

Freek is 17 jaar. Vanaf zijn 14e jaar zit hij bij de Kälfkes en heeft hij van kleins af aan meegelopen met de grote wagen.

Hij woont op het Hogeboekel en zijn ouders runnen een melkveehouderij. Zijn twee zussen zijn beide ook lid van de Kälfkes. Van schaatsen, klootschieten en bouwen aan de wagen daar houd hij van en is hij te zien met zijn Inter op de Trekkertrek. Maar ondanks zijn vele huiswerk in HAVO 4 wil Freek er samen met het trio en alle Bulkes en Kälfkes een onmeunig mooi feest van mag maken.

 

Inmiddels traditioneel werd de avond afgesloten met een Grand Finale, waarbij alle kapellen gezamenlijk nog eens de instrumenten voor de dag haalden om een aantal slotnummers te laten horen. Dit fenomeen is voor een aantal jaren geleden spontaan ontstaan en waarbij op de avond zelf telkens meer muzikanten aan mee (willen) doen om samen een mega kapel te vormen.

 

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Savenije terug op een geslaagde dag, welke begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl

 

20. feb, 2019

 

 

 Op zaterdag 23 februari is het weer zover. Carnaval vieren voor jong en oud.  Aansluitend  op de kindermiddag, waar het kindercarnaval uitbundig wordt gevierd met alle kinderen, vriendjes en bekenden van de BokelBulkes in onze residentie Savenije te Lonneker, Dorpsstraat 149-151. Deze middag, welke ook in het teken staat van het 44 jarig jubileum van de vereniging, zullen de kinderen worden vermaakt met onder andere oud Hollandse spelletjes , een echte goochelaar, een optreden van Twirling groep Overdinkel en het geluid deze middag is in handen van DJ Wouter.

 

 Met het licht en geluid in handen van MDW, zal  ’s avonds de zaal weer vollopen voor het Tetterfestival. Aansluitend op de carnavalsmis van de Gaffel Aöskes.

Iedere aangesloten vereniging laat zich dan door haar eigen kapel of hofkapel Benno & de Muiters  op een ludieke wijze de zaal in trekken. De vereniging die hiervoor het meest briljante heeft bedacht ontvangt uit handen van een deskundige jury, hiervoor de welbegeerde BokelBulkes wisseltrofee . De trofeeën zij nu nog in handen van  de Veldmuuskes en Duvels Geweld,  maar of ze hem nog een jaar op de schoorsteenmantel mogen laten staan zal nog moeten worden waargemaakt. Uiteraard zullen alle hoogheden in de gelegenheid worden gesteld om de zelf gecomponeerde liederen ten gehore te brengen.

 

 Op beide momenten van de dag zal de aftrap uiteraard worden gedaan door Graaf Mathijn I en zijn adjudanten Rik en Jan Hendrik samen met hofchauffeur Mathijs.

Rond 21.00 uur zal ook het 4e Opperkälfke aan het publiek worden gepresenteerd en worden toegevoegd aan het trio. 

Ook zal de best verklede man, vrouw en groep verkozen worden en in de prijzen vallen.

 

 De kindermiddag begint om 13:30 uur en een entreekaartje kost € 5,00. Dit is inclusief drinken, snoep, broodje knak en een leuk presentje en duurt tot 16:30 uur.

Tip! Ook leuk voor een kinderfeestje.

De officiële aftrap van het Tetterfestival is om 20:30 uur, entree € 5,00 aan de deur.

Info en kaarten zijn ook vooraf te verkrijgen  via Richard Snijders, penningmeester@bokelbulkes.nl of op de dag zelf bij de ingang van het zalencentrum Savenije te Lonneker bij aanvang.

 

Meer info over activiteiten of onze vereniging is te vinden op www.bokelbulkes.nl

 

Graag tot ziens.

3. feb, 2019

Leden en bestuur van Carnavalsvereniging BokelBulkes kijken terug op twee fantastische jubileum activiteiten van het 44e jubileumjaar.

 

Op zondag 27 januari was er de jubileumreceptie bij residentie Hotel Restaurant Savenije te Lonneker voor genodigden, waarbij meerdere sprekers waaronder wethouder dhr. Nijhuis en de voorzitter van de Gaffel Aoskes Wim Meijerink, na aankondiging van ceremoniemeester Jos in het Veld, de vereniging lovend toespraken. Bij deze receptie waren uiteraard ook de bevriende verengingen met de hoogheden en diverse kapellen naast de hofkapel Benno & de Muiters aanwezig voor de muzikale klanken.

 

Voorzitter van de BokelBulkes Bennie ten Vergert zegt dat hij dankzij de inspanning van de jubileumcommissie terug kijkt op een mooie middag. Na het officiële gedeelte was er nog tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van DJ Patrick.

 

Een week later op zaterdag 2 februari was het, met voor velen een lange intensieve voorbereiding, tijd voor het jubileum gala. Deze werd gehouden in de oude residentie locatie Restaurant Hoge Boekel, voorheen bekend als de Snippert.

 

De avond bestond uit optredens van eigen leden en commissies welke voor deze gelegenheid een act hadden ingestudeerd. Jan Riesewijk wist als spreekstalmeester het publiek weer met veel weetjes en informatie te boeien en de verschillende acts aan te kondigen. Zo waren er om te beginnen onder andere optredens van de jongere kinderen van onze leden met een vertolking van het vliegerlied. Alice ten Vergert en Jolanda Vaneker over het dagelijkse leven met hun “kearls”.

Een minishow in dit gala door de BokelKälfkes met vertolkingen van allerlei wereldberoemde artiesten en een eigen presentator “Gorden” vertolkt door de onlangs verkozen voorzitter van de Kälfkes, Jarno Kuipers. Maar ook de wagencommissie en de hofchauffeurs hadden leuke acts in gestudeerd.

 

In de pauze was er tijd om even op adem te komen en loten voor de loterij te kopen. Tijdens deze stop kon er worden geluisterd naar de klanken van hofkapel Benno & de Muiters, waarbij zij de adem juist op een andere manier gebruikten voor het vermaak van de gasten.

Na de pauze was het eerst de beurt aan de jongens van de bouw waarbij bouwgereedschap werd gebruikt als slagwerk. Dan de beurt aan zes dames met de 40+ rap waarbij kosten nog moeite gespaard werden door het gravenlied van jubileumgraaf Mathijn I en zijn adjudanten Jan-Hendrik en Rik in deze rap te verwerken en een polonaise niet kon worden gemeden. Na nog wat andere acts konden uiteraard ook heren van de gravengarde geen verstek laten gaan en zij gingen tijdens de Tiroler spelen de strijd aan in diverse battles als Die Lustige Leute vs Die Bonkige Boys, en dat uiteraard allemaal in lederhose en dirndl. Tijdens een aantal acts, en tussen de bedrijven door, werd er invulling gegeven door de DJ’s van MDW met licht en geluid.

De avond met acts werd afgesloten met een geweldig optreden van de Denekamper Spatzen en ging nog door tot in de kleine uurtjes.

 

Komende activiteiten: 23 februari kindercarnaval 14.00 uur en 23 februari tetterfestival 20.30 uur, beide bij Residentie Savenije. Meer info op www.bokelbulkes.nl