Blog

28. feb, 2022

Op zondag 27 februari zijn een groot aantal BokelBulkes en Bokelkälfkes voor een gezellige ochtend bij elkaar gekomen bij residentie Savenije te Lonneker.

Er werdt uiteraard bijgepraat over de afgelopen periode maar ook dat er nu weer dingen mogelijk zijn.

Voorzitter Remco Meijerink sprak lovende woorden aan allen over deze lastige periode warrbij niets tot weinig kon maar we uiteindelijk wel het aftreden van Graaf Edwin nog hebben kunnen laten plaatsvinden.

Tevens is deze ochtend aangegrepen om een aantal formele plichtplegingen nu maar te laten plaatsvinden zoals de sollicitatie van oud graaf Edwin om toe te mogen treden tot de gravengarde. Na beoordeling van zijn 5 pagina tellende brief werdt hij aangenomen.

Ook het traditionele soepeten wat de zondag na het Tetterfestival allemaal niet is doorgegaan werdt ingevuld met een speciale kom soep voor Edwin.

Een bezoek van de hoogheden van de Veldmuuskes met Graaf Rene en zijn adjudanten Thijn en onze eigen Tom met chauffeuse Renske maakte het feest even compleet bij het ter gehore brengen van hun lied waarbij een polonaise niet achterwege kon blijven.

Al met al was het een ouderwets gezellig samenzijn. In de hoop dat de situatie zo zal blijven en we volgend jaar weer als vanouds carnaval met z'n allen kunnen vieren.

Alaaf.

13. nov, 2021

 

 

Het was een andere opkomst als andere jaren, en 12 november 2021 gaat de boeken in als uniek. Wegens de onzekere tijden is het de BokelBulkes niet gelukt om nieuwe hoogheden aan te zoeken welke het aandurfden om het carnavalsseizoen aan te gaan. Maar de BokelBulkes zullen de BokelBulkes niet zijn om hier een passende oplossing voor te vinden.

Om 20.11 uur was de aftrap en kwam de vereniging naar voren met voor de laatste keer regerend Graaf Edwin en zijn adjudanten Martijn en Peter met hofchauffeur Remon en Opperkälfke Iris onder muzikale begeleiding van kapel de Anklojers.

 

Kort daarna was het voor hen echt gedaan en werden ze ontdaan van al hun versierselen en bescheiden en konden ze zich weer tussen het publiek begeven.

 

Door de nauwe samenwerking tussen gravengarde, adjudantengarde en niet te vergeten de kälfkes presenteerden zij om 22.00 uur de wisselgraaf. Een aantal oud graven hebben hun tenue uit de mottenballen gehaald en kwamen allen ten tonele en zullen het komende seizoen om beurten aanwezig zijn bij de diverse uit-tredens en activiteiten.

 

Dat dit verrassingseffect mensen nieuwsgierig maakte bleek wel uit het grote aantal aanwezigen die zich hadden verzameld in de residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker. Het was een gezellige avond met alle aspecten welke er normaal ook zijn. Het DJ duo Knol & Hoek waren present voor het licht en geluid en kregen zeker de voetjes van de vloer.

 

Zelfs een lied was er voor deze gelegenheid gemaakt en werd ten gehore gebracht door een aantal Kälfkes en werd er een medailleparade gehouden om alles zoveel mogelijk “normaal” te doen lijken.

Ook een motto is er voor dit seizoen aan gehangen: MET ’T OALE SPUL VAN STAL VIERT WIE DIT JOAR CARNAVAL

 

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

3. nov, 2021

 

We hebben er even op moeten wachten en lang niet meer uitbundig carnaval kunnen vieren door de wereldwijde problematiek die iedereen heeft geraakt, waarbij ondertussen wel een persoonlijk record is gebroken met onze langst zittende Graaf, maar op 12 november kent dit record zijn einddatum en zullen uiteindelijk Graaf Edwin en zijn adjudanten Peter en Martijn, hofchauffeur Remon en opperkälfke Iris de bühne vrij moeten maken voor een nieuw seizoen 2021-2022.

 

Één keer mogen ze zich nog presenteren om vervolgens zich langzaam te ontdoen van alle versierselen en zullen ze worden ontslagen van hun verplichtingen.

 

Dit is dan ook het inluid moment en het begin van de feestelijke voorbereidingen voor het komend carnaval waarbij de wagenbouwers en kostuummakers alweer druk in de weer zijn.

 

Dan volgt er later op de avond een opkomst, en dat is er ook eentje welke de boeken in zal gaan als verrassend, uniek en waarbij vergane tijden herrijzen. Een aspect wat het gehele seizoen zal doorlopen voor de BokelBulkes. De onthulling hiervan zal zoals altijd worden verzorgd door de technische commissie.

 

Tijdens deze avond zullen tevens de aangesloten verenigingen van de Gaffel Aöskes en andere bevriende verenigingen aanwezig zijn.

De muzikale invulling deze avond zal worden verzorgd door ons eigen DJ-team.

Als inleiding voor het komend carnavalsseizoen 2021 – 2022 nodigen we dan ook graag iedereen van harte uit op vrijdag 12 november om op deze festiviteit vanaf 20:11 uur live mee te komen maken bij Hotel – Restaurant Savenije, Dorpsstraat 149-151 te Lonneker.

 

We hanteren de op dat moment geldende Corona maatregelen van de Rijksoverheid.

 

Ga naar www.bokelbulkes.nl voor meer informatie en activiteiten van onze vereniging.

 

 

17. feb, 2020

 

 

Met maar liefst ruim 60 kinderen kijkt de Kindercarnaval commissie van de BokelBulkes terug op een geslaagde carnavalsmiddag voor de kinderen gehouden op zaterdag 15 februari.

Met onder andere goochelaar Knapie, het optreden van de commissie-dames en uiteraard het drinken met een patatje en het presentje van Graaf Edwin II verlieten de kinderen tevreden, en met een lach op het gezicht, de residentie van de BokelBulkes.

 

Na een kleine metamorfose van de feestzaal was deze alweer gereed om aansluitend op de carnaval mis trok, onder muzikale begeleiding van hofkapel Benno & de Muiters, Graaf Edwin II met zijn adjudanten Peter en Martijn en hofchauffeur Remon de feesttempel van residentie Savenije te Lonneker binnen en kon het Tetteravond beginnen.

 

Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Iris van Hees gepresenteerd als 5e Opperkälfke 2020.

 

Opperkälfke Iris I van de Bokelkälfkes in het jaar 2020!

 

Wat een mooie titel en al is het misschien nog iets onwerkelijk voor mij, het staat er toch echt!

Mijn naam is Iris van Hees en ben 22 jaar, heel bijzonder en wat een eer om tot Opperkälfke gekozen te zijn. Een behoorlijke carrière voor iemand die eigenlijk nog maar relatief kort bij de carnaval betrokken is en zelfs hier niet vandaan komt. "Import" zeggen ze dan hier in Twente. Oorspronkelijk afkomstig uit Leiderdorp bij Leiden, centraal in het westen van het land, maar op carnavalsgebied zeer onderontwikkeld. Wat dat betreft is er een wereld voor me open gegaan. We hebben eerst in Losser gewoond en aansluitend alweer 10 jaar aan de Kremersveenweg in de Glane. En met zoveel carnavaleske families in de buurt, met heel veel Bokelbulkesbloed, kon het ook niet uitblijven dat ik 2 jaar geleden lid werd van de Bokelkälfkes.

Carnaval op het Hoge Boekel is een warm nest, waar iedereen mag en kan zijn hoe die is en hoe die wil zijn. Saamhorigheid, gezelligheid en creativiteit gaan hand in hand. Samen een carnavalswagen bouwen en deze showen aan een groot en feestelijk publiek is het mooiste wat er is. Ik ben blij hier een steentje aan bij te kunnen dragen!

Werkzaam ben ik in de zorg, als verpleegkundige bij Oldenhove in Losser. Het geeft mij veel voldoening met mensen te kunnen werken die mijn zorg en kennis goed kunnen gebruiken. Naast dit alles mag ik ook nog graag volleyballen.

Maar de mooiste uitdaging is toch wel dit seizoen de Kälfkes voorgaan en hiermee ook de hele Bulkesfamilie. Samen met Graaf Edwin II en zijn grote gevolg en natuurlijk met alle Bulkes en Kälfkes hoop ik er een prachtig carnaval van te maken.

Ik heb er veel zin en ben trots hier te mogen staan, bedankt allemaal en tot snel. Samen op weg naar feestelijke en onvergetelijke dagen!

Met carnavaleske groet en 3x Alaaf, Opperkälfke Iris I

 

Het doel van deze avond; Als vereniging je op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.

Dit jaar ging de winst naar de Martini Kerlkes te Losser, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben de Anklojers eveneens uit Losser met hun muzikale performance de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal in de polonaise mee te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdiende wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de felbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

Na de verkiezing best verklede man, vrouw en groep werd het Tetterfestival afgesloten.

 

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Savenije terug op een geslaagde dag, welke begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl

 

6. feb, 2020

 

 

 Op zaterdag 15 februari is het weer zover. Carnaval vieren voor jong en oud.  Aansluitend  op de kindermiddag, waar het kindercarnaval uitbundig wordt gevierd met alle kinderen, vriendjes en bekenden van de BokelBulkes in residentie Savenije te Lonneker, Dorpsstraat 149-151. Deze middag zullen de kinderen worden vermaakt door een echte goochelaar Knapi , een verrassing optreden van de dames Kindercarnaval en het geluid deze middag is in handen van de DJ’s Wouter en Mathijs. Ook word het best verklede meisje en jongen van deze middag gekozen, dus haal het beste uit de kast….

 

 Met het licht en geluid in handen van MDW, zal  ’s avonds de zaal weer vollopen voor het Tetterfestival. Aansluitend op de carnavalsmis van de Gaffel Aöskes.

Iedere aangesloten vereniging laat zich dan door haar eigen kapel of hofkapel Benno & de Muiters  op een ludieke wijze de zaal in trekken. De vereniging die hiervoor het meest briljante heeft bedacht ontvangt uit handen van een deskundige jury, hiervoor de welbegeerde BokelBulkes wisseltrofee . De trofeeën zij nu nog in handen van  de JKL en de Anklojers,  maar of ze hem nog een jaar op de schoorsteenmantel mogen laten staan zal nog moeten worden waargemaakt. Uiteraard zullen alle hoogheden in de gelegenheid worden gesteld om de zelf gecomponeerde liederen ten gehore te brengen.

 

 Op beide momenten van de dag zal de aftrap uiteraard worden gedaan door Graaf Edwin II en zijn adjudanten Peter en Martijn samen met hofchauffeur Remon.

Rond 21.00 uur zal ook het 5e Opperkälfke aan het publiek worden gepresenteerd en worden toegevoegd aan het trio. 

Ook zal de best verklede man, vrouw en groep verkozen worden en in de prijzen vallen.

 

 De kindermiddag begint om 14:00 uur en een entreekaartje kost € 5,00. Dit is inclusief drinken, snoep, patatje en een leuk presentje en duurt tot 16:30 uur.

Tip! Ook leuk voor een kinderfeestje.

De officiële aftrap van het Tetterfestival is om 20:30 uur, entree € 5,00 aan de deur.

Info en kaarten zijn ook vooraf te verkrijgen  via Richard Snijders, penningmeester@bokelbulkes.nl of op de dag zelf bij de ingang van het zalencentrum Savenije te Lonneker bij aanvang.

 

Meer info over activiteiten of onze vereniging is te vinden op www.bokelbulkes.nl

 

Graag tot ziens.